Tips

Op rondreis Sri Lanka zal je genieten van de natuur en de vriendelijkheid van de mensen. Het is handig om je bij of voor aanvang van je reis te verdiepen in de lokale cultuur en gebruiken. Dit maakt dat je jezelf snel thuis voelt en je waarschijnlijk prima zal redden. Wij hebben enkele tips en aanbevelingen opgenomen die je zullen helpen tijdens je rondreis Sri Lanka.

7De munteenheid van Sri Lanka is de Rupee. Voor €1 krijg je ongeveer 175 Rupee. Op de meeste plekken vind je wel ATM geldautomaten. Creditkaarten zijn algemeen geaccepteerd in toeristische oorden.

In de grotere plaatsen kun je jezelf prima vervoeren met de bus, maar ook de tuk-tuk (gemotoriseerde driewieler) is een leuke manier om van A naar B te komen. Denk er wel aan dat je vooraf een prijs afspreekt.  Je kan echter ook zelf een auto huren en rondreizen, maar dit is geen aanrader. De wegen zijn prima, maar de bewegwijzering is een drama. Het is dus een uitdaging om op de plaats van bestemming aan te komen. Ook de verkeersregels laten te wensen over. Het recht van de sterkste geldt hier. Op sommige plekken is het leuk om met de trein te reizen. Een mooi traject is van Kandy naar Nuwara Eliya, waarbij je door de theevelden reist.