Reis info & Weetjes

Basisgegevens

Vaccinaties: Hoewel vaccinaties in Sri Lanka niet verplicht zijn, worden vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en soms buiktyfus wel aanbevolen. Daarnaast wordt voor bepaalde gebieden het gebruik van malariatabletten aanbevolen. Voor actuele informatie adviseren we u om minimaal twee maanden voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts, Thuisvaccinatie.nl of de plaatselijke GG&GD.

Belangrijke zaken om rekening mee te hoden !

Geen foto’s van militaire objecten, mensen in uniform: Fotograferen in High-Security Zones en het fotograferen van personen in uniform is verboden op Sri Lanka. Maak ook geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten, etc.

Verkeersveiligheid: Het verkeer op Sri Lanka is onveilig. Het is raadzaam om een (hotel)taxi te nemen. Of om u te laten rijden door een chauffeur in een auto of minibus. Huur deze in via een betrouwbaar reisbureau. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Sri Lanka op de website van de ANWB.

Reist u met ABC TRAVELS ? Dan is dat uiteraard altijd safe!

Noodsituatie: Heeft u direct hulp nodig? Bel dan :

Het alarmnummer 118 en 119 (deze telefoonnummers worden niet altijd beantwoord )

011 24 33 333 en 011 26 91 500 (politie),

110 (ambulance),

011 24 22 222 (brandweer)

011-2421052 (toeristenpolitie).

Homoseksualiteit is strafbaar: Homoseksualiteit helaas nog strafbaar op Sri Lanka. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit. Nederlandse ambassade in Colombo: Voor informatie over de Nederlandse ambassade raadpleeg de website van de Nederlandse ambassade in Colombo.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.Gezondheid

Heeft u een ernstig medisch probleem? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar Nederland. De kosten van deze zogenoemde repatriëring zijn heel hoog. Houd hier rekening mee als u een reisverzekering afsluit.

Reizen en het verkennen van Sri Lanka moet veilig, relaxt en boordevol avontuur zijn (ook voor kinderen) !
U reist  in uw eigen tempo en volgens uw ideale route door Sri Lanka!
Twijfelt U of heeft U vragen? Neem gerust contact op met de contact persoon in Nederland.

De temperatuur is rond de 26°C en 32°C en er is een hoge luchtvochtigheid waardoor het warm aanvoelt.

In het binnenland, op de hoger gelegen gebieden is de temperatuur rond de 20°C en voelt het meteen een stuk koeler aan. De temperatuur van het zeewater is rond de 28°C.
Het is mijn visie dat U met mij een perfecte reis gaat maken met eerbied voor het milieu en de bewoners van Sri Lanka. Het  biedt je de voordelen van een (deels) georganiseerde reis, zonder je te belemmeren in je individuele vrijheid.

Sri Lanka is een land in Zuid-Azië, een eiland in de Indische oceaan. Het eiland vormt de grens tussen de Golf van Mannar en de Baai van Bengalen. Ze ligt voor de zuidpunt van India. De hoofdstad is Sri Jayewardenapura Kotte. Kandy is de culturele hoofdstad. In deze stad staat de tempel van tand. Een boeddistische tempel met een gouden dak. In deze tempel wordt de tand van boeddha bewaard.

Sri Lanka was vroeger een Nederlandse kolonie – die ze kort daarvoor hadden veroverd op de Portugezen tot ze in 1796 overgenomen werden door Engeland, het land heette toen Ceylon, thee was toen de belangrijkste handelswaar. In 1948 werd ze onafhankelijk, wat gevierd wordt op 4 februari (Onafhankelijkheidsdag), sinsdien heet het eiland Sri Lanka.

 

Je reis is efficiënter, goedkoper en veiliger dan wanneer je zelf alles uitzoekt en regelt. Toch heb je onderweg alle vrijheid om zelf dingen te ontdekken.