Mogelijkheden

Yala National Park – Sri Lanka ( locatie toevoegen google maps ! )

In het zuidoosten van Sri Lanka ligt het Yala National Park, één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Het park beslaat een oppervlakte van 97.878 hectare en is het leefgebied van meer dan 130 verschillende diersoorten! Slechts een klein gedeelte van het park is open voor publiek. Tijdens een safari zijn met wat geluk apen, beren, buffels, herten, krokodillen, olifanten en zwijnen te zien. Er leeft ook een populatie luipaarden, maar de schuwe dieren laten zich zelden zien.

In het park liggen ook enkele archeologische sites waaronder de ruïnes van Magul Maha Vihara. Yala kan bezocht worden vanuit de plaats Kataragama.

 

Pinnawela – Sri Lanka ( locatie toevoegen google maps ! )

Voor de Britse kolonisatie in 1815 leefden er ongeveer 30.000 olifanten op het eiland maar door de jacht was de populatie in 1960 bijna uitgestorven.
De overheid besloot daarom om de wilde olifant beter te beschermen en een weeshuis op te richten voor weesolifanten.
Pinnawela Elephant Orphanage

De Pinnawela Elephant Orphanage is een olifantenweeshuis waar baby olifantjes die verstoten zijn of hun moeder hebben verloren wordenopgevangen. Daarnaast worden volwassen gehandicapten of verstoten olifanten hier ook opgevangen.Ook worden hier olifanten gefokt. De olifanten kunnen vrij leven op een land van 10 hectare.Op dit moment leven er rond de 80 olifanten in het olifantenweeshuis.

Het olifantenweeshuis van Pinnawela is sinds de oprichting in 1975 door het Sri Lanka Wildlife Department uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties.
Het weeshuis ligt ten noordwesten van de stad Kegalla, tussen de hoofdstad Colombo en de koninklijke stad Kandy.
De olifanten worden dagelijks getraind en gevoerd maar zijn verder vrij om rond te lopen.  Uiteraard worden ze wel door verzorgers in de gaten gehouden.
Tweemaal daags nemen de olifanten, onder het oog van de toeristen, een bad in de Maha Oya rivier.
Dit is een goed moment voor het maken van foto’s en te genieten van de speelse jonge olifanten.

 

 

Twee keer per dag worden de olifanten gewassen in de Ma Oya rivier. De olifanten hebben een dagelijks programma.

08:30 – Het olifantenweeshuis is open voor bezoekers

09:15 – De baby olifantjes worden met de fles gevoed

10:00 – De kudde wordt naar de rivier gebracht om te baden

12:00 – De kudde wordt weer terug gebracht

13:15 – De baby olifantjes worden met de fles gevoed

14:00 – De kudde wordt naar de rivier gebracht om te baden

16:00 – De kudde wordt weer terug gebracht

17:00 – De baby olifantjes worden met de fles gevoed

18:00 – Het olifantenweeshuis is gesloten voor bezoekers

 

Het olifantenweeshuis is een populaire toeristische attractie. Hier wordt door de verzorgers gebruik van gemaakt.
Je kunt tegen betaling de olifanten voeren of mee op de foto.
De entreekosten voor het olifantenweeshuis zijn 2.000 roepie per persoon.(2016)

Thee regio

Een absolute must see tijdens uw reis in Sri Lanka is de theeregio, ook gelegen in de fenomenale Hill Country. Bereid je voor op eindeloze intens groene theevelden op rollende heuvels waar tengere vrouwtjes met reusachtige manden de theeblaadjes plukken. Verspreid door de regio vind je talloze theefabrieken waar deze blaadjes vervolgens verwerkt worden tot de thee zoals wij die kennen. Er worden diverse tours aangeboden door deze regio, maar let goed op welke je kiest.

Wees kritisch en kies niet direct voor de goedkoopste optie om te voorkomen dat je geld naar een van de fabrieken gaat die hun theeplukkers uitbuiten. Over het algemeen zijn de arbeidsomstandigheden in de kleinschalige fabrieken beter en de mogelijkheden een stuk kwalitatiever.

Overleg gerust thuis al met de contact persoon in Nederland Henk Harmsen. Deze voorbeelden zijn slechts een hele kleine greep uit de vele mogelijkheden. Veel liever overleg ik samen met u de mogelijkheden om de perfecte reis en excursie te maken toegespitst op uw voorkeuren en wensen.
Ook voor minder valide gasten of gasten met kinderen zijn er diverse mogelijkheden bespreekbaar, veiligheid en comfort zijn hierbij het uitgangspunt.